2427
Gode råd
Download skabeloner
Gode artikler

Få lavet en tilstandsattest

Landets synshaller kan mere end blot at syne biler. Mange bilejere benytter sig ikke af den uvildige rådgivning, som der her er at hente. Udover det obligatoriske bilsyn tilbyder de også at gå hele din bil i gennem og udarbejde en tilstandsattest eller brugtbiltest, så du herigennem kan få specificeret helt konkret, hvad der skal laves på bilen. Det kan godt være en prismæssig fordel at kombinere det obligatoriske bilsyn sammen med tilstandsattesten..

Sådan foregår det

Når du får lavet en tilstandsattest eller brugtbiltest på din bil, går fagmanden længere end blot at tjekke om den er sikker og lovlig. Fagmanden gennemgår hele bilen og udarbejder en liste over de fejl og mangler, som med fordel skal laves nu og på længere sigt.
Med en tilstandsattest eller brugtbiltest slipper du for uforventede reparationer, du forlænger bilens levetid, værdi og køreglæden.

Når tilstandsattesten eller brugtbiltesten er færdig er du nu bevidst om, hvad der skal laves på din bil og kan med fordel benytte Autopristjek.dk til at indhente priser udfra de fejl og mangler, din fagmand har fundet frem til.

Hvad er forskellen på tilstandsattest og brugtbiltest?

Tilstandsattest: Er en attest som fortæller dig, hvad der er nødvendigt at få lavet nu og hvad der kan vente til senere. Attesten gør det nemmere for dig, når bilen skal på værksted da attesten blot kan afleveres uden at skulle forklare, hvad der skal laves.

Tilstandsattesten koster ca. 475,- kr. og kombineres det med syn koster den ca. 275,- kr.

Brugtbiltest: Er en test som du med fordel kan bruge, når valget står på køb af brugt bil. Her får du en bilsagkyndig til at kigge bilen igennem. Se det lidt på samme som når du handler hus, det er vigtigt at få en ordentlig gennemgang før handlen afsluttes. Denne test er den mest grundige, der kan laves på bilen. Mere end 100 punkter bliver tjekket og resultatet er en udførlig rapport

Testen koster fra 1.750 - 2.220,- kr., som hurtigt er tjent hjem, da der i gennemsnit findes 7 fejl pr. bil som testes. Fejlene løber ofte op i mange tusinde kroner. Brugtbiltesten kan derfor spare dig for uforudsete udgifter, da forhandleren som oftest skal udbedre fejlene for egen regning.
 


 
 
 
 
 
Autopristjek.dk har til dags dato formidlet 5392 opgaver for danske bilejere!